Ihanteellinen kunto pidempää elämää varten

Ihanteellinen kunto pidempää elämää varten

Koiran pitäminen parhaassa fyysisessä kunnossa on avain sen varmistamiseen, että sillä on pitkä ja terve elämä. Yhdessä aktiivisena pysymisen kanssa se, millaista ruokaa koirasi syö, on elintärkeää hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Koirat tarvitsevat monenlaisia ravintoaineita pysyäkseen hyvässä kunnossa ja niiden ravitsemukselliset tarpeet ovat hyvin erilaisia kuin omasi. Sen energian lisäksi, jonka ne tarvitsevat pysyäkseen aktiivisina, ne tarvitsevat myös erityisiä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka auttavat pitämään huolta nivelistä, ihosta ja turkista sekä hoitamaan hampaita.

MISTÄ TIEDÄT, ONKO KOIRASI HYVÄSSÄ KUNNOSSA?

Yksinkertaisesti katsomalla näkyviä merkkejä. Loppujen lopuksi olet paras tuomari sanomaan, mikä on normaalia sille. Onko sen turkki terve ja kiiltävä? Onko se valpas ja onnellinen? Lisäksi pienellä harjoittelulla voit tutkia koirasi ja arvioida sen yleisen kunnon.

Katso koiraasi ylhäältä, sillä pitäisi näyttää olevan vyötärö aivan lantion edessä. Katso sitä sitten sivulta sen seisoessa - vatsan pitäisi olla hieman koholla. Sitten kevyt kyljen painallus kylkiluiden tuntemiseksi, ne pitäisi pystyä tuntemaan, mutta ne eivät saa työntyä esiin.

Jos kylkiluita ei pysty tuntemaan ollenkaan, saattaa olla aika puhua eläinlääkärille painonhallintaohjelmasta.

KOIRASI PITÄMINEN IHANTEELLISESSA KUNNOSSA

Koirat sulattavat ruoan kaksi kertaa nopeammin kuin ihmiset, joten niiden ruokavalion on annettava korkealaatuista ravintoa nopeasti.

Yksi asia, jota kannattaa katsoa koiranruokaa ostettaessa, on käytetty valkuaisainetyyppi. Kaikki EUKANUBA-tuotteet sisältävät erittäin sulavaa proteiinia tuoreesta ja kuivasta kanasta, lampaasta tai kaloista, sekä hiilihydraatteja, rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita. Se sisältää myös luonnollista juurikaskuitua ja prebioottista FOS:a, joka auttaa tasapainottamaan ruoansulatusta ja edistää terveitä suolistobakteereja.

Hyvän ruoansulatuksen merkki on pienet, kiinteät ja tasalaatuiset ulosteet - tämä osoittaa, että koirasi saa maksimihyödyn ruoastaan, joten jää vähemmän sulamattomia jätteitä. Lisäksi tietenkin koiran energiatasot ja muut merkit (kuten ihon ja turkin laatu) osoittavat, että se saa oikeat vitamiinit ja ravintoaineet.

SÄÄNNÖLLINEN LIIKUNTA TERVEIDEN NIVELTEN TAKIA

Säännöllinen liikunta sekä täydellinen ja tasapainoinen ravinto auttavat pitämään koiran terveen painoisena vähentäen rasitusta nivelissä ja lihaksissa sekä auttaen sitä näyttämään ja tuntemaan hyvältä. Yleensä suurilla koirilla on todennäköisemmin ongelmia nivelten kanssa kuin pienemmillä koirilla, mutta on joitain asioita, joihin voit kiinnittää huomiotta ruoassa auttaaksesi tässä.

Glukosamiini ja kondroitiini ovat kaksi luonnollista terveen ruston rakennusainetta, jos ne löytyvät koirasi ruokavaliosta, ne voivat auttaa terveiden nivelten tukemisessa jatkuvasti täydentämällä tarvittavia ravintoaineita kudoksen korjaamiseksi ja uudistamiseksi.

MITEN PALJON KOIRA TARVITSEE RUOKAA?

Noudata aina lemmikkieläinten ruokapakkauksessa annettuja ohjeita siitä, kuinka paljon syöttää koirallesi.

Suosittelemme, että syötät koirasi kahdesti päivässä jakaen suositellun määrän kahdella. Koirasi ruokinta jatkuvasti kerran aamulla ja kerran illalla antaa koirallesi tarpeeksi aikaa ruoan kunnolliseen sulatukseen ja myös opettaa koirallesi milloin seuraava ateria on tulossa.

Muista, että erikokoiset koirat tarvitsevat erilaisen määrän tiettyjä ravintoaineita, ja koirat myös tarvitsevat erilaisen ruokavalion joka elämänvaiheessa. Me Eukanuballa tunnistamme, että koirilla on neljä eri elämänvaihetta (viisi isommilla koirilla) - Pentu, (Juniori), Aikuinen, ikääntyvä ja Seniori, ja tuotteemme on tehty yksilöllisesti oikean ravinnon tarjoamiseksi jokaisessa vaiheessa.

MAKUPALAT

Joskus koirat ansaitsevat pienen makupalan hyvästä käytöksestä tai uuden taidon oppimisesta. Se on hyödyllinen tapa vahvistaa koulutusta ja voi auttaa viemään koirasi huomion, kun sinun on keskityttävä johonkin muuhun. Varmista, että kaikki käytettävät makupalat ovat terveellisiä ja niistä on hyötyä koiralle, kuten auttavat pitämään sen hampaat puhtaina. Useimmat koirat ovat erittäin tyytyväisiä nappulaan tai kahteen tavanomaista ruokaansa makupalana.