Koiran vieminen ulkomaille | Eukanuba

Lomalle koiran kanssa

Jokainen lomakausi antaa koiranomistajille sysäyksen tärkeän päätöksen tekemiseen: otatko lemmikkisi mukaan niin paljon tarvittavalle lomalle kanssasi vai lähetätkö sen ystäville, sukulaisille tai luotettavaan koirahoitolaan?

Koiraystävällisiä kohteita on enemmän ja ulkomaille matkustaminen koiran kanssa on helpottunut. Jos päätät ottaa koiran mukaasi, näin varmistat, että koirasi matkustaa turvallisesti.

Matkustusvinkkejä koiralle tai pennulle

  • Pakkaaminen: Varmista, että pakkaat tarpeeksi sen tavallista koiranruokaa mukaan matkan ajaksi välttääksesi eri ruoan ostamista, mikä voisi aiheuttaa vatsavaivoja. Muista myös sen lempilelut, peitot ja koiranpeti, jotka auttavat sitä tuntemaan olonsa turvalliseksi uudessa ympäristössä.
  • Passi: Jos olet lähdössä ulkomaille, tarkista kohdemaan viranomaisten vaatimat asiakirjat (eläinlääkärisi osaa kertoa tästä enemmän). Kun matkustat EU:n sisällä, lemmikkieläinpassi, tunnistesiru ja voimassa oleva rabiesrokotus ovat pakollisia. Tämä tulee antaa 21 päivää ennen matkustamista. Tarkista myös kotimaan säädökset lähtemisestä ja palaamisesta; esimerkiksi koiran täytyy olla vähintään 15 viikkoa vanha matkan aikana. Sääntöihin on myös lukuisia poikkeuksia ja protokollat voivat vaihdella matkustettaessa EU:n ulkopuolella, joten tarkista asia eläinlääkäriltäsi varmuuden vuoksi.
  • Suunnittelu: Ennen kotiinpaluuta koirasi saattaa joutua ottamaan tietyn kirppu- ja/tai matolääkityksen ammattilaisen toimesta 24 tuntia ennen matkaa. Muista tarkistaa paluumatkaa koskevat säädökset jo kotona ennen matkaa. On tärkeää selvittää ennen matkaa, mikä taho voi auttaa näissä toimenpiteissä matkakohteessasi.
  • Merimatka: Useimmat laivayhtiöt eivät valitettavasti salli koiria kannelle lyhyillä matkoilla. Jos näin on, eikä mitään muuta turvallisempaa vaihtoehtoa ole, varmista, että tarkistat laivayhtiöltä etukäteen, että pääset varmasti koirasi luo useita kertoja matkan aikana. Muista aina jättää koirallesi runsaasti raikasta juomavettä, jotta se voi pysyä viileänä ja nesteytettynä. Lisäksi lämpiminä tai kuumina päivinä varmista koirasi turvallisuus huolellisesti. Pidemmillä tai yön yli kestävillä matkoilla kuonokoppa saattaa olla pakollinen.
  • Auto: Ota sääolosuhteet huomioon etukäteen erityisesti, jos autossasi ei ole ilmastointia. Mieti onko koirasi matka aivan välttämätön. Älä koskaan jätä koiraasi yksin autoon ja erityisesti jos sää on lämmin. Turvallisin paikka autossa koiralle on takana häkissä pois turvatyynyjen ja poljinten ulottuvilta. Anna sille paljon tilaa. Varmista, että koiran häkki on vuorattu luistamattomalla, pehmeällä materiaalilla, jotta sillä on mukava matka. Jos sinulla ei ole häkkiä tai tarvittavaa tilaa, on erityisiä koiran turvallisuuteen suunniteltuja turvavöitä. Suunnittele matkasi huolellisesti, ja varmista, että voit pitää vessa- ja juomatauot kahden tunnin välein. Jos koirasi kärsii helposti matkapahoinvoinnista, älä anna sille ruokaa ennen matkaa, tai pyydä matkapahoinvointilääkitystä eläinlääkäriltäsi.
  • Lentokone: Jotkut lentoyhtiöt sallivat pieniä koiria matkustamossa (vaikka sääntöön on poikkeuksia), suurin osa koirista matkustaa rahtina. Tarkista asia lentoyhtiöltäsi hyvissä ajoin varmistaaksesi, että olet tietoinen heidän säännöistään. Varmista, että keskustelet eläinlääkärin kanssa keskustellaksesi parhaista vaihtoehdoista, jotta koirallasi olisi mahdollisimman mukava ja turvallinen matka.

Määränpäässä koira täytyy sopeuttaa uusiin olosuhteisiin. Vie se kävelylle ensin. Kun palaatte takaisin sinne, missä asutte, pidä koira hihnassa, ja kävele rauhassa ympäriinsä uudessa kodissa ja sen ulkopuolella.

Koirasi on yhä tiedettävä rajansa, missä nukkua ja käydä tarpeillaan. Varaudu muutamaan vahinkoon sisällä. Lähesty niitä tavalla, jolla ensin lähestyit sisäsiistiksi kouluttamisessa. Ole johdonmukainen harjoitusrutiinissa ja ruokintasuunnitelmassa. Tämä varmistaa, että koira on onnellinen ja asettuu uuteen ympäristöön.

Jos sinulla on kysyttävää matkustamisesta koirasi kanssa, ota yhteyttä eläinlääkäriisi ja tarvittaessa matkatoimistoon, josta olet varannut matkasi. Selvitä myös maakohtaiset säädökset maahantulosta.