Miten opettaa lapsi olemaan kissan kanssa

Uuden kissanpennun hankkiminen perheeseesi on iloista aikaa kaikille teille. Siteet, joita muodostat uuden pentusi kanssa nyt, kestävät monia vuosia.

Kissanpennun esittely pienille lapsille voi olla haastavaa - kokeile seurata näitä yksinkertaisia ohjeita, jotta ensimmäiset kohtaamiset ovat sopuisia.

Jos lapsesi ovat nuoria ja haluat ottaa kissanpennun, nämä asiat kannattaa pitää mielessä:

  • Sinä olet vastuussa. Pienet lapset eivät voi olla vastuussa lemmikkieläimestä. Lasten ei voida olettaa ruokkivan kissaa tai vahtivan sen ruokailua - vain aikuinen voi tehdä sen.
  • Anna aikaa. Esittele kissanpentusi asteittain lapsillesi tai muille lemmikkieläimillesi. Kokemus voi olla häkellyttävä ja kissanpennut (ja lapset) voivat käyttäytyä ennalta arvaamattomasti
  • Anna lapsesi olla mukana. Vaikka sinä olet vastuussa, anna silti lapsesi osallistua. Lapsi voi auttaa kaupassa käynnissä, nimen antamisessa, ruokinnassa ja kissanhiekkalaatikon puhdistamisessa vanhempien valvonnassa. Käynti eläinlääkärillä voi myös olla lapselle jännittävä tapa oppia kissanpennun hoitamisesta.
  • Jaa tietoa. Jos harkitset kissan hankkimista perheeseen, ota sitä ennen selvää kissan terveyttä ja luonnetta koskevista asioista. Kerro näistä asioista koko perheelle.
  • Tarjoa kunnollista ravintoa. On erittäin tärkeää tarjota laadukasta ruokaa, kuten EUKANUBA Kitten kissanpennuille, sillä ne kasvavat harppauksin ensimmäisten 9 viikon-12 kuukauden aikana. Tuotteemme on kehitetty erityisesti tarjoamaan kasvaville soluille niiden tarvitseman energian aktiivisen elämäntyylin tueksi, sekä vastaamaan pienempien suiden ja hampaiden sekä pienempien vatsalaukkujen tarpeisiin.
  • Ole realistinen. Uusi kissanpentu vaatii paljon. Kissanpennut ovat erittäin aktiivisia. Tutustuessaan uuteen kotiinsa ne saattavat tehdä tarpeensa kukkaruukkuun ja kaataa tavaroita innostuksissaan. Jos tällainen sekasorto on sinulle liikaa, mieti kissanpennun ottamista kahteen kertaan.
  • Valitse oikeat lelut. Kissanpennut purevat, näykkivät ja raapivat todennäköisimmin kuin aikuiset kissat. Olisi hyvä valita sellaisia leluja, ettei kätesi ole tiellä, kun kissa loikkaa niitä kohti. Turvallisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi pehmeät lelut kuten höyhenet ja pallot - mitä liikkuvampi sen parempi. Vältä leluja, joissa on terävät kulmat, naruja tai muita osia, jotka kissasi saattaa niellä.
  • Vahdi tarkasti. Älä jätä lasta ja kissanpentua keskenään ennen kuin olet varma siitä, että ne osaavat leikkiä yhdessä asiallisesti.