Puutarhan turvaaminen koiralle | Eukanuba

Puutarhan turvaaminen koiralle

Puutarha on hyvä paikka koirallesi juoksennella ja tutkia, ja te molemmat voitte leikkiä yhdessä. Puutarhasi turvaaminen koiralle on erinomainen tapa tietää, että koirasi on turvassa ympäristössään, vaikka se jää yksin kotiin.

Tässä on muutamia vinkkejä siihen, miten turvata puutarhasi koiraseuralaisellesi:

  1. Aidat: Useimmat meistä luottavat jonkin tyyppiseen metalli- tai puuaitaan estääkseen koiriamme kuljeksimasta, mutta varmista, että aidassasi ei ole teräviä reunoja tai tikkuja, jotka voivat vahingoittaa koiraasi. Myös koiran laittaminen irtoavaan kaulapantaan tarkoittaa sitä, että jos se jää kiinni, se voi vapautua kiskaisulla tai kahdella.
  2. Kemikaalit: Monet kaupalliset lannoitteet ja rikkakasvien torjunta-aineet ovat nyt turvallisia eläimille edellyttäen, että valmistajan ohjeita noudatetaan, mutta toiset voivat aiheuttaa sairauksia. Varmista, että luet jokaisen paketin etiketin ennen kuin käytät niitä puutarhaasi. Kun et käytä niitä, varmista, että ne säilytetään turvallisesti pois koirasi ulottuvilta.
  3. Kasvit: Jotkut puutarhurin rakastetuimmista kukista ja pensaista ovat haitallisia, kun koirat nauttivat niitä. Näihin kuuluvat tulppaani- ja narsissisipulit, marjakuuset ja liljat. Vaihda nämä lajikkeet muihin suosikkeihin tai istuta ne kukkalaatikoihin koirasi korkeuden yläpuolelle. Suojaa kukat ohuella verkolla, lähes näkymättömällä muurilla, joka estää koiraasi, mutta tarkoittaa, että voit silti nauttia kukinnasta.
  4. Laitteet: Koirat ovat uteliaita olentoja ja haluavat todennäköisesti tutkia kaikkia puutarhatyökaluja. Ruohonleikkureita, kitkentälaitteita tai moottorisahoja ei saa koskaan jättää lemmikin ulottuville - varmista, että ne on lukittu turvallisesti vajaan tai muuhun turvalliseen paikkaan ja ole tietoinen lemmikistäsi, kun käytät niitä.
  5. Vesipaikat: Koirat rakastavat sukeltaa altaaseen, mutta joskus uima-altaan tai porealtaan korkeat seinät ovat liian korkeat niille kiivetä pois turvallisesti. Samaten jos sinulla on lampi jossa on kaloja, on luultavasti hyvä laittaa jonkin verran verkkoa päälle kalojen turvallisuuden varmistamiseksi. Varmista aina, että peität tai suojaat vesipaikat, kun et ole paikalla.