Saalistaminen

Oli kyse sitten ruoan tai pölyhuiskan jahtaamisesta, kissat rakastavat siihen liittyvää saalistamista. Isot kissaeläimet, kuten leijonat ja gepardit, oppivat vaanimaan saalistaan samoin kuin pienet kissat tekevät: ne harjoittelevat. Ne oppivat vaanimisen, jahtaamisen, hyppimisen ja raapimisen mestareiksi päivittäisen leikin kautta.

Siitä hetkestä lähtien, kun kissanpentu nousee huterasti takajaloilleen voittaakseen leikkikaverinsa, ja aina pitkälle aikuisikään saakka, kissoja näyttää kiehtovan liikkuvat kohteet, valot ja varjot sekä yllätyksellisyys.

Viekkauden harjoittelu

Niin yllättävältä kuin se kuulostaakin, kissojenkin pitää opetella viekkautta. Luonnossa kissa menettää usein ateriansa, koska niiden saalis juoksee nopeammin ja pidempään kuin mihin ne itse pystyvät. Näiden kissojen ainoa todellinen vaihtoehto on luottaa kissanvaistoihinsa, maastoutua ympäristöönsä täysin ja pysyä hiirenhiljaa, kunnes varomaton saalis osuu kohdalle.

Kissoilla on monia hämmästyttäviä taitoja, jotka kehittyvät iän myötä. Täysikasvuinen kissa näkee pimeässä kolme kertaa paremmin kuin ihminen. Niiden kuulo on myös viisinkertaisesti parempi kuin meidän. Itse asiassa kissan kuulo on kolme kertaa parempi - erityisesti korkeiden äänien suhteen - kuin herkkäkuuloisimmalla koiralla.

Takaa-ajo, kiinniotto ja kynsiminen

Vaikka kotikissan ei tarvitsekaan saalistaa ruokaansa, nauttivat ne silti saalistamisesta leikkimuotona. Aivan kuten liikunta auttaa ihmisiä pysymään virkeinä, leikkiminen pitää kaikenikäiset kissat terveinä ja hyvässä fyysisessä kunnossa. Se estää myös tylsistymistä, joka usein johtaa pahantekoon.

Kissanomistajien tulisi järjestää lemmikeilleen paljon leikkimahdollisuuksia ja varmistaa, että saatavilla on monipuolisia leluja kissan fyysisen motivaation ylläpitämiseksi. Ilman tätä tarjontaa kissat saattavat käyttäytyä huonosti tai muuttua täysin flegmaattisiksi.

Joten ensi kerralla kun kissasi yllyttää sinua leikkimään, anna sille mahdollisuus siihen. Loppujen lopuksi kaikki kissat, niin isot kuin pienetkin, tarvitsevat leikin virikkeitä ollakseen parhaimmillaan.