Proteiini, rasva ja kuitu: terveen kissan tärkeimmät ravintoaineet

Kun markkinoilla on niin monia erilaisia kissanruokavaihtoehtoja, voi olla vaikea tietää, mikä on sopiva kissallesi.

Tässä on muutamia vinkkejä siihen, miten varmistaa, että kissasi saa oikeat määrät elintärkeitä ravintoaineita ruoassaan.

Laadukkaan proteiinin merkitys

Kaikki proteiininlähteet eivät ole samanlaisia kissan ruokinnassa. Kissat ovat lihansyöjiä, ja niiden ruokavalion tulee sisältää runsaasti rasvaa sekä tarpeellisia ravinto-aineita, joita ei saa kasviperäisestä proteiinista, kuten soijarouheesta. EUKANUBA-kissanruokatuotteet sisältävät eläinperäistä proteiinia, joka takaa, että kissasi saa kaikki sen tarvitsemat tärkeät aminohapot, kuten tauriinin. Lisäksi erityiset jalostus- ja laadunvarmistustestit takaavat, että käytämme vain korkealaatuisia, hyvin sulavia proteiininlähteitä ruoansulatuksen toimivuuden parantamiseksi.

Rasvahappojen tärkeys

Kissat tarvitsevat kahta tärkeää rasvahappoa - omega-6- ja omega-3-rasvahappoja. Omega-6, jota saadaan mm. kananlihasta ja viljatuotteista, on tärkeä ihon, turkin ja limakalvojen hyvinvoinnin kannalta.

Omega-3-rasvahappoja saadaan esimerkiksi kalajauhosta. Omega-3 on hyödyllinen muun muassa veren hyytymisen ja tulehdusten torjumisen vuoksi. Kaikki EUKANUBA-tuotteet sisältävät omega-6- ja omega-3-rasvahappoja.

Oikea kuitutyyppi

Tutkimuksemme on osoittanut, että lievästi fermentoituva kuitu, kuten juurikasmassa, edesauttaa suoliston terveyttä. Kuidun fermentoituva eli käymiskykyinen osa rikkoutuu suolistobakteerien vaikutuksesta, joka mahdollistaa lyhytketjuisten rasvahappojen - suoliston energianlähteiden - hyödyntämisen. Ei-fermentoituva osa kuidusta tarjoaa massaa normaaleille ulosteille.

Jos ruokavalio sisältää runsaasti vain fermentoituvaa kuitua, saattaa se aiheuttaa ongelmia, kuten turvotusta ja ilmavaivoja, kun taas pelkästään ei-fermentoituvaa kuitua sisältävä ruokavalio lisää ulosteen määrää, sillä se ei sisällä tarpeeksi ravinto-aineita.

Kaikki EUKANUBA-tuotteet sisältävät juurikasmassaa, joka auttaa ylläpitämään kissasi ruoansulatusjärjestelmän hyvinvointia.