Vanhemmasta koirasta huolehtiminen | Eukanuba

Vanhemmasta koirasta huolehtiminen

Koirasi on ollut kanssasi läpi kaiken, joten on tärkeää ymmärtää, miten voit parhaiten hoitaa koiraasi sen kultaisina vuosina. Tässä muutamia vinkkejä uskollisesta ystävästäsi huolehtimiseen.

Miten hyvin koirasi vanhenee?

Kaikki koirat ovat erilaisia ja elinajanodote vaihtelee rodun ja monien muiden tekijöiden mukaan. Vaikka tiedät kuinka vanha koirasi on, voi olla vaikeampaa tietää, miten hyvin se ikääntyy.

Eläinlääkärit tarkastelevat koiran fysiologista tilaa. He havaitsevat, että useimmilla koirilla alkaa olla merkkejä ikääntymisestä noin seitsemänvuotiaina pienillä tai keskikokoisilla roduilla ja noin viisivuotiaina suurilla ja jättiroduilla. Paljastavia merkkejä voivat olla samea tai kuiva turkki, hilseilevä iho, niveljäykkyys, energian puute, painonnousu, lisääntynyt veden juonti, ruoansulatusongelmat tai lihaskato.

Vaikka genetiikalla ja ympäristöllä on suuri vaikutus koirasi ikääntymisnopeuteen, voit silti vaikuttaa valtavasti sen terveyteen. Syöttämällä sen tarpeisiin tässä elämänvaiheessa räätälöityä korkealaatuista koiranruokaa, voit auttaa pitämään sen ihanteellisessa kunnossa.

Oikea ruokavalio täysikasvuiselle ja vanhalle koiralle

Kaikenikäiset koirat tarvitsevat samoja perusainesosia ruoastaan, mutta ikääntyessään ne tarvitsevat eri määriä tiettyjä ainesosia terveytensä tarpeiden tukemiseen.

Ikä, jossa koirasi saavuttaa täysikasvuisen tai seniori-iän, riippuu pitkälti sen rodun koosta, mutta karkeasti koiraa pidetään täysikasvuisena 7-vuotiaana ja seniorina 9-vuotiaana ja vanhempana.

Näin löydät sopivan ruoan vanhemmalle koirallesi:

  • Korkealaatuinen valkuainen: Suuri osa koirasi ruuasta tulee koostua proteiinista. Varmista, että se on peräisin eläimestä kuten esimerkiksi kanasta eikä vihanneksesta. Valkuainen on ratkaiseva, koska keho käyttää sitä lihasten rakennukseen ja ylläpitoon.
  • Rasva: Valitse ruoka, jossa on vähintään 10 prosenttia rasvaa. Tämä edistää tervettä ihoa ja turkkia; se täyttää myös kehon välttämättömät rasvahappovaatimukset. Älä koskaan poista rasvaa kokonaan.
  • Kuitu: Valitse tuotemerkki, joka tarjoaa enintään 5 prosenttia kuitua. Tämä auttaa tukemaan tervettä suolistoa ja kannustaa koiraasi sulattamaan elintärkeitä ravintoaineita edistämällä ruoansulatuskanavan terveyttä.
  • Antioksidantit: Nämä älykkäät molekyylit suojaavat immuunijärjestelmää poistamalla elimistöstä vapaita radikaaleja, jotka ovat vahingollisia solukalvoille ja DNA:lle.

Ruokahalun muutokset vanhemmilla koirilla

Koirien ikääntyessä monet ovat vähemmän kiinnostuneita syömisestä. Ne eivät ehkä polta saman verran energiaa, joten niiden ruokahalu vähenee luonnollisesti. Ruokahaluttomuuteen voi olla paljon syitä, kuten suu- tai hammasongelmat, joten jos koirasi käyttäytyminen muuttuu yhtäkkiä, on parasta antaa eläinlääkärin tarkastaa se.

Avain seniorikoirasi hyvään ruokintaan on löytää ravinteikas ruoka, josta koirasi nauttii. Etsi ruokaa, joka auttaa vähentämään nivelrasitusta ja hoitamaan hampaita ja ruoansulatusta.

Ajoitetut syötöt vanhemmille koirille

Koska ikääntyvät koirat yleensä syövät vähemmän kuin nuoremmat koirat, voi olla hyödyllistä jakaa niiden ateriat kahteen tai kolmeen ateriaan. Kokeile aamua ja iltaa tai perinteistä aamiaista, lounasta ja illallista.

Ruokaa ei ole kupissa liikaa, kun syötetään vain tiettyinä aikoina, lisäksi se on todennäköisesti tuoreempaa ja houkuttelevampaa. Ajoitetulla ruokinnalla on lisäetuna aineenvaihdunnan lisääntyminen, mikä auttaa koiraasi säilyttämään ihanteellisen painon. Vaikka kalenteri voi sanoa, että koirasi on valmis eläkkeelle, sen kehon ei tarvitse olla.

Me Eukanuballa olemme suorittaneet laajoja havaintoja oikeilla koirilla, jotka osoittavat, että poikkeuksellinen ravitsemuksemme asianmukaisen hoidon kera voi auttaa koiria elämään pidempään kuin niiden rodun tyypillinen elinikä*. Käyttämällä koirasi elämänvaiheeseen erityisesti kehitettyä ruokavaliota voit auttaa sitä tuntemaan itsensä nuoreksi.

Onhan vielä paljon elämää elettävänä.

* Labradorien poikkeuksellinen elinikä (15,6 vuotta) tarkoittaa yli 30 % rodun keskimääräistä elinajanodotetta korkeampaa ikää, joka on 12 vuotta.