Voiko terveellinen ruokavalio ehkäistä karvapalloja?

Useimmat kissat käyttävät huomattavan osan ajastaan turkkinsa siistimiseen, oli kyse sitten villikissoista tai kesyistä kotikissoista. Kissan siistiessä turkkiaan se nielee myös paljon karvaa, joka saattaa kertyä sen vatsaan ajan kuluessa. Jos karvapallo ei liiku eteenpäin vatsasta, kissa yrittää saada sen ulos yskimällä.

Ruokavalio voi auttaa karvapallojen ehkäisemisessä pitämällä ruoansulatusjärjestelmän terveenä.

Monet kissat voivat kärsiä karvapalloistä ruuansulatuksessaan jossain vaiheessa, mutta jotkut kissat, kuten pitkäkarvaiset ja turkkiaan paljon siistivät kissat, ovat erityisen alttiita karvapalloille. Säännöllinen harjaus voi vähentää nieltävän karvan määrää niillä kissoilla, joilla on taipumusta karvapallojen syntyyn, ja täten vähentää karvapallojen muodostumista.

Myös karvapallojen muodostumista ehkäisevän erityisruokavalion noudattaminen saattaa auttaa.

Miksi ruokavalio on tärkeä?

Kissa ruokavalioon sisältyvän kuidun määrä määrittää yleensä, miten hyvin se voi käsitellä karvapalloja. Oikea kuitutyyppi auttaa nieltyä karvaa siirtymään ruoansulatusjärjestelmän läpi helpommin vähentäen siten karvapallojen muodostumisen mahdollisuutta.

Korkealaatuinen eläinperäinen valkuainen sekä rasva antavat tärkeitä ravintoaineita ihon ja turkin hyvinvoinnille. Ihon ja turkin hyvinvoinnista huolehtiminen vähentää lähtevien karvojen määrää ja siten myös karvojen nielemistä ja karvapallojen syntymistä suolistossa.

Eukanuban erityinen karvapallojen hallintaruoka kissoille sisältää paljon juurikasmassaa, joka auttaa karvan siirtymistä kissasi ruoansulatuskanavan läpi, sekä kaikki muut ravintoaineet ja vitamiinit, joita se tarvitsee pysyäkseen terveenä.

Karvapallojen hallintaruokamme on 100 %:sti täydellinen ja tasapainoinen. Sinun ei tarvitse antaa kissallesi mitään muuta. Itse asiassa muiden ruokien samanaikainen antaminen saattaa heikentää karvapallojen ehkäisyyn käytetyn ruokavalion tehoa laimentamalla ravintoaineita, jotka vähentävät hiuspallojen muodostumisen riskiä.