Pennun ruokintaopas | Eukanuba

Pennun ruokintaopas

Aivan kuten lapsilla, pennuilla on erilaiset ravitsemukselliset tarpeet kuin aikuisilla. Valitessasi penturuokaa ole yhtä huolellinen kuin olisit valitessasi vauvanruokaa pikkulapselle, jotta he voisivat saada parhaan mahdollisen alun. Nyt antamasi ravitsemus muodostaa perustan pitkälle ja terveelle elämälle.

Uuden pennun omistaminen on niin paljon enemmän kuin vain ruoka, jonka annat sille. Läheinen side, jonka muodostat pentusi kanssa nyt, kestää eliniän. Koulutat pentuasi tietenkin oikeisiin käyttäytymismalleihin, mutta ennen kaikkea tätä on tärkeää, että pentu tuntee olevansa rakastettu ja turvassa uudessa kodissaan ja ihmisten kanssa, jotka tulevat muodostamaan sen uuden perheen.

Kasvattaja on jo vieroittanut pennun emän maidosta kiinteälle ruoalle, joten pentusi tarvitsee korkealaatuisen penturavinnon, joka tarjoaa 100 %:sti täydellisen ja tasapainoisen ravitsemuksen.

Etsi laadukas penturuoka

Hyvälaatuinen penturuoka sisältää runsaasti proteiineja ja rasvoja, omega-6- ja omega-3-rasvahappoja, sekä valikoiman vitamiineja ja kivennäisiä, jotka auttavat pitämään pentusi ihanteellisessa kunnossa. Proteiinityyppi on todella tärkeä myös, koska se tarjoaa ravitsemuksellisia rakennuspalikoita pentusi terveen kasvun ja kehityksen tukemiseksi. Valitse penturuoka, joka on valmistettu korkealaatuisesta eläinvalkuaisesta kuten kanasta, lampaasta tai kalasta.

Me uskomme, että penturuoan tulee sisältää kaikki seuraavat:

 • Korkealaatuista eläinperäistä valkuaista - lihasten ja luiden terveen kasvun ja kehityksen tueksi
 • DHA auttaa pentuja oppimaan ja oivaltamaan
 • Sopivat kuidut kuten juurikasmassa ja prebioottinen FOS terveen ruoansulatuksen tukemisen avuksi
 • Tasapainoiset omega-6- ja omega-3-rasvahapot tervettä ihoa ja turkkia varten
 • E- ja C-vitamiinit auttavat tukemaan tervettä immuunijärjestelmää

Erilaisia ruokavalioita eri kokoisille koirille

Pennut kokevat nopeimman kasvukautensa ensimmäisten kuuden kuukauden aikana käyttäen lähes kaksinkertaisesti energiaa aikuiseen koiraan verrattuna painokiloa kohti. Koska niiden vatsan kapasiteetti on edelleen kehittymässä, on tärkeää, että niille annetaan niiden ravitsemuksellisiin tarpeisiin ja rodun kokoon räätälöity ruokavalio.

 • Kääpiö- ja pienikokoiset pennut kehittyvät nopeasti ja tarvitsevat paljon valkuaista, rasvaa ja kalsiumia ruokavaliossaan
 • Suurikokoiset ja jättipennut tarvitsevat rajallisen valkuais- ja kalsiummäärän hitaamman kasvun tukemiseksi. Suurten rotujen pennut voivat jatkaa kasvuaan jopa 24 kuukautta!
 • Keskikokoiset pennut ovat jokseenkin näiden kahden ohjeen välissä.

Pennun ruokintavinkkejä

Kun olet valinnut pennun ruoan, muista nämä parhaat vinkit varmistaaksesi pennun syövän hyvin:

 • Annostele oikein. Aloita pussissa suositellulla päivittäisannoksella ja jaa se pentusi ruokintakertojen määrällä. (Vinkkejä ruokintakertojen määrään: Luovutusikäinen pentu syö 4-5 kertaa päivässä, 12 viikkoinen pentu syö 3-4 kertaa päivässä ja 4-5 kuukauden ikäinen pentu ja sitä vanhempi pärjää kahdella päivittäisellä ruokintakerralla).
 • Korjaa ruokakuppi pois, kun ruoka on ollut esillä 30 minuuttia. Tämä estää ylensyönnin, joka johtaa epäterveelliseen lihomiseen.
 • Varmista aina, että pennulla on saatavilla raikasta vettä ja vaihda se säännöllisesti, jotta vesi pysyy raikkaana.    
 • Tarkista pennun paino aika-ajoin tunnustelemalla sen kylkiä. Sen kylkiluiden pitäisi tuntua. Lisäksi sen vyötärölinjan pitäisi näkyä, kun katsot sitä ylhäältä tai sivulta päin. Katso kätevä oppaamme koiran pitämisestä ihanteellisessa kunnossa.
 • Muista, että kaikki Eukanuban penturuokatuotteet ovat täydellisiä ja tasapainoisia ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Muiden ainesosien lisääminen ruokavalioon voi häiritä ruoan kivennäisten imeytymistä.

Jos olet huolissasi pentusi ruokinnasta tai painosta, vie se eläinlääkärille tarkastukseen tai ota yhteyttä pentusi kasvattajaan.

Milloin pentusi pitäisi siirtyä aikuisen ruualle?

Varhaisina viikkoina ja kuukausina pennut tarvitsevat erityistä ravintoa auttamaan niitä muodostamaan vahvoja luita ja antamaan niille riittävästi energiaa kaiken kasvun vaatimuksiin. Kun niistä tulee aikuisia koiria, on tärkeää valita ruoka huolella rakentaakseen sille hyvälle perustukselle, jonka niiden penturuoka tarjosi.

Aika, jolloin pennustasi tulee aikuinen koira, riippuu sen koosta. Jokainen koira on erilainen, mutta seuraava on kohtuullinen opas iästä, jolloin koirat saavuttavat sukukypsyyden:

 • Kääpiö- ja pienet koirat, 9-12 kuukautta
 • Keskikokoiset koirat, 12 kuukautta
 • Suuret koirat, 12-15 kuukautta
 • Jättikoirat, 24 kuukauteen mennessä

Suurten rotujen ja jättirotujen tapauksessa tämä voi tarkoittaa sitä, että koirasi voi näyttää aikuiselta, kun se on vielä kovin pentu, jolla on enemmän nuoren kuin aikuisen käytöstä!

Esittelyssä junioriruoka

Me Eukanuballa ymmärrämme, että eri kokoiset koirat tarvitsevat erilaista hoitoa. Siksi olemme ottaneet käyttöön Kehittyvän Juniorin ruoan - siirtymäruokavalion isommille koirille pennun ja aikuisuuden välille.

Junioriruoka sisältää yhä koiran tarvitsemat perusrakennuspalikat kuten DHA:n koulutukseen ja korkealaatuisen eläinvalkuaisen, mutta auttaa myös suurempia koiria ylläpitämään hidasta ja yhdenmukaista kasvua antaen niille hieman lisäapua rakentamaan vahvoja niveliä ja lihaksia valmiina niiden aikuisikää varten.

Mitä etsiä aikuisen koiran ruoassa

Koirasi tarvitsee täydellisen ja tasapainoisen ruokavalion, joka täyttää kaikki sen ravitsemukselliset tarpeet seuraavaa elämänvaihetta varten. Tämä auttaa pitämään sen ihanteellisessa kunnossa antamatta liikaa energiaa, mikä voisi johtaa painonnousuun.

Valittaessa aikuisen koiranruokaa sekä korkealaatuista eläinproteiinia etsi ruokaa, joka sisältää kalsiumia tukemaan koirasi niveliä sen ikääntyessä. Muista kaikki ne keskeiset vitamiinit, joita etsisit penturuoassa, kuten E- ja C-vitamiini, omega-6 ja -3 ja oikea määrä kuitua, koska nämä ovat elintärkeitä läpi koko koiran elämän.

Säännöllisen liikunnan lisäksi laadukkaaseen ruokaan panostaminen on yksi parhaista asioista, jonka voit tehdä auttaaksesi koiraasi elämään pitkän ja terveen elämän.